Havo

Wie zijn wij?

Wij zijn een hecht en betrokken team van docenten en mentoren. Op de havo krijg je les van een grotendeels vaste groep docenten die in het havoteam zitten. De docenten en mentoren zorgen voor de lessen, houden je ontwikkeling in de gaten en organiseren schoolactiviteiten. Het team staat onder leiding van mevrouw Blom, de afdelingsleider. De afdelingsleider wordt ondersteund door een coördinator onderbouw (mevrouw Lankhorst, wordt momenteel vervangen door mevrouw Groen) en een coördinator bovenbouw (mevrouw Van der Holst). Bij de coördinator kun je terecht voor informatie en organisatorische vragen en voor leerlingzaken.

Wie ben jij?

Op onze havo zitten leerlingen die humoristisch, actief, vlot en ondernemend zijn. Maar ook hartverwarmende, andersdenkende, verlegen of observerende leerlingen komen binnen de havo voor. Binnen de havo draait het om jouw talent. Ontdekken waar je goed in bent. Dat doen we door behalve theoretisch ook praktisch bezig te zijn. Zo kun je bij ons ook het Technasium volgen als ‘onderzoekend leren’ bij je past. Ook kun je in de bovenbouw bijvoorbeeld het vak BSM kiezen, als je wat sportiever bent aangelegd.

Op de havo zijn wij gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling en willen we dat je je gezien voelt en weet waar je sterke punten liggen. Samen met jou en je ouders bekijken we wat jij nodig hebt om je havodiploma te halen, zodat jij zo goed mogelijk voorbereid aan je toekomst kunt beginnen.

Keuze?

Na het tweede brugjaar kom je in havo 3, waar je het algemene programma volgt. Tijdens het derde leerjaar word je voorbereid op het maken van een profielkeuze. Je gaat kiezen voor een van de volgende profielen:

  • Cultuur & Maatschappij;
  • Economie & Maatschappij;
  • Natuur & Gezondheid;
  • Natuur & Techniek.

De decaan en je mentor begeleiden je in het maken van de keuze. Wil je hier meer over lezen, kijk dan in de Profielkeuzenota.

Wil je meer weten over de vakken in de bovenbouw van de Havo klik dan hier.

Wil je meer weten over de doorstroomeisen van de Havo naar het HBO klik dan hier.

Wil je meer weten over de doorstroom naar het atheneum klik dan hier.